בני זוג שמסכימים על רוב סוגיות הליבה יכולים לעבור הליך מהיר ויעיל של גירושין. יחד עם זאת, עליהם להתייעץ עם אנשי המקצוע הנכונים כדי לגבות את ההסכמות בכתב. מעוניינים בסיום פורמלי של הנישואים ולא יודעים מאיפה להתחיל? הנה המדריך שיעזור לכם
הליך גירושין שאינו מלווה בדיונים משפטיים, תביעות הדדיות והסדרי משמורת חד הורית נקרא בעגה המקובלת "גירושין בהסכמה". זהו הליך גירושין שמתאים לבני זוג שמסכימים ביניהם על רוב סוגיות הליבה. מטרת ההליך הזה היא להבטיח גירושין במהירות וביעילות, עם מינימום עוגמת נפש לכל הצדדים המעורבים.
מצד שני, יש לקחת בחשבון מהמורות שעלולות להתגלות גם במהלך גירושין בהסכמה. מומלץ בכל מקרה לערב אנשי מקצוע רלוונטיים ובעיקר להתייעץ עם עורך דין כדי לגבות את ההסכמות בכתב. אפשר לעשות זאת מול עורך דין מקומי, לקבל המלצות על עורך דין גירושין בתל אביב או בכל עיר אחרת ולחסוך זמן יקר.
איך מבצעים גירושין בהסכמה ומה זה דורש מבני הזוג?
הנה כמה דברים שכדאי לדעת על גירושין בהסכמה כפי שהם יכולים להתבצע על פי החוק בישראל:
א. חתימה על הסכם גירושין – גירושין בהסכמה מחייבים את הצדדים לחתום על הסכם. את ההסכם עורכים בעזרת שני עורכי דין, אחד לכל צד. ההסכם כורך בתוכו את כל הנושאים שעולים לדיון בין בני הזוג, לרבות משמורת הילדים, חלוקת הרכוש ומזונות האישה והילדים.
ב. בחירת עורך דין – באופן תיאורטי ניתן לערוך הסכם גירושין גם בנוכחות עורך דין אחד שמוסכם על שני הצדדים, אך זה אינו מומלץ. עדיף לערוך את ההסכם בעזרת עורך דין שמייצג בנפרד כל צד וכך למנוע סיבוכים משפטיים בעתיד הקרוב והרחוק.
ג. הסכם שלום בית – יש להבחין בין הסכם גירושין לבין הסכם שלום בית. בעוד הסכם גירושין מבוצע על ידי בני זוג שמחליטים לסיים באופן פורמלי את הנישואים, הסכם שלום בית נועד להביא לסיום המחלוקות ולמנוע מאחד הצדדים לפנות לבית המשפט ולהגיש תביעת גירושין.
מה הנושאים הכי חשובים של גירושין בהסכמה?
יש כמובן מגוון רחב של נושאים שעלולים לדיון במסגרת הסכמה על הליך גירושין, אך ניתן להצביע על מספר תחומים עיקריים. ראשית, ההסכם עוסק בחלוקת הרכוש ובמזונות הילדים. זהו נושא רגיש כי מטרתו למנוע אלימות כלכלית מהצדדים ולחסוך את עוגמת הנפש עבור הילדים. כתוצאה מכך, ההסכם עצמו נחתם רק לאחר שעורך הדין בודק עבור הצדדים את חשבונות הבנק המשותפים, קופות הגמל, חובות, ביטוחים ועוד.
שנית, ההסכם נדרש לעסוק במשמורת על הילדים ובהסדרי הראייה. עורך הדין נדרש לגלות רגישות כלפי הסוגיה ועליו לייצג את האינטרסים של הלקוח. הנושאים החשובים האלה צפויים להשפיע על שני בני הזוג ובסופו של דבר לקבוע את העמידות של ההסכם מפני קשיים.