כרטיס עובד יכול לשמש גם לטובת דיווחי נוכחות וגם לטובת בקרה. במקרים כאלה, השאיפה היא להשתמש באותו שעון על מנת לענות על צרכים שונים וכך להשיג כמה מטרות:
א. הקלה על העובד – עובד שמשתמש באותו כרטיס גם לצורך נוכחות וגם לצורך בקרה מרגיש נוח יותר. לעומת זאת, עובד שיש ברשותו יותר מדי כרטיסים עלול לחוש סרבול. במקרים של סרבול, התפוקה של העובד עלולה להיפגע.
ב. הקלה על המעסיק – גם למעסיק משתלם וקל יותר לעקוב אחר הנוכחות והבקרה כאשר הנתונים נאספים מאותו כרטיס. מבחינת המעסיק, השאיפה היא ליצור סביבת עבודה אפקטיבית ולדאוג לפיקוח ובקרה על העובדים באופן שמשרת את האינטרס המסחרי שלו.
ג. סנכרון בין התוכנות – כרטיסים משולבים לשעוני נוכחות ובקרה מאפשרים להעביר נתונים בין התוכנות. בעזרת כרטיסים כאלה אפשר לאסוף נתונים משעוני נוכחות, אך לאחר מכן לתרגם אותם לתוכנות חישובי שכר לצורך חישוב ימי חופש ומחלה. לחילופין, ניתן גם להשתמש בבקרה כדי לעקוב אחר נוכחות העובד באזורים שונים של העסק.
טיפים לניהול ובקרה של שעות העבודה
מטרת העל של כל כרטיס עובד היא לאפשר ניהול ובקרה של שעות העבודה, עבור כל העובדים ובזמן אמת. בתוך כך, צריך לדאוג שהבקרה תהיה אחר העובדים בכל זמן ובכל מקום ובאופן שעולה בקנה אחד עם אופי העבודה שלהם: כמו למשל ההבדל בין שעוני נוכחות במפעלים לבין שעוני נוכחות עבור עובדים שעובדים מהבית.
התכונות העיקריות של כרטיס עובד משולב לשעוני נוכחות ובקרה נמדדות במונחים של שיטות דיווח, שפת תצוגה, חיווי קולי, מספר משתמשים ומספר תנועות. חלק מהנתונים האלה אמנם מייצגים את המפרט הטכני של השעון, אך הם משפיעים בצורה דרמטית וישירה על היכולת של המעסיק לנהל בצורה ברורה ואמינה את שעות העבודה והנוכחות של העובדים.
לסיכום, כרטיס עובד יכול להיות כיום משולב ולספק מענה גם לצורך באיסוף נתונים משעוני נוכחות ובקרה. במקרים אלו, יש לבחור את השעון היטב כדי להקל על העובד והמעסיק ועל מנת לסייע בסנכרון נתונים בין תוכנות.